Meteen naar de inhoud

Omgeving van camperpark De Bloesem

Camperpark de Bloesem is gelegen tussen dijken en boomgaarden. Dit gebied is opgebouwd uit kleine poldertjes. Vandaar dat er zoveel dijkjes en poelen zijn in de Zak van Zuid-Beveland.

De omgeving is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Er zijn verschillende winkels in de buurt en in de omgeving zijn vaak markten te vinden.

Om een dijk aan te leggen werd er steeds een stukje water ingepolderd. Er bleven dan stukken diep water liggen wat door mensen een “poel” werd genoemd. Vele dijkjes zijn niet geschikt om met de auto overheen te rijden en dus bijzonder mooi om deze te voet, op de fiets of met de solex te bekijken. Zo geniet u van de mooiste natuur! Er zijn veel wandel, fiets en Solex routes beschikbaar. Deze zijn gemakkelijk te volgen via de fietsknooppunten route.

Naast de vele peren- en appelboomgaarden, is “de zak” tevens het gebied waar 80% van de Nederlandse zwarte bessenteelt plaats vind. Deze bessen worden voornamelijk gebruikt in de Cassis.

Tussen de polders bevinden zich tal van pittoreske dorpjes. De namen van deze dorpjes refereren aan de inpolderingen en de opbouw van dit gebied. Camperpark ‘de Bloesem’ is gelegen in de driehoek Oudelande, Driewegen en Ovezande. In deze directe omgeving zijn tal van deze bijzondere dorpjes te bezoeken, ieder met zijn eigen karakter.

Aan de Westerschelde liggen de dorpjes Ellewoutsdijk en Baarland/Bakendorp met zijn (op de dijk gelegen) strand. Ook vindt u daar Brasserie de Landing.

In Hoedekenskerke vindt u het authentieke eindstation van de Stoomtrein en kunt u gelijk een kijkje nemen in “’t Wienkeltje van Wullempje”.

Midden in ‘de Zak’ liggen nog dorpjes als Kwadendamme met buurtschap Langeweegje. Kwadendamme heeft ook een stoomtrein station en in Langeweegje bezoekt u de Tropical Zoo/Restaurant Berkenhof.

In dit seizoen rijdt de stoomtrein dagelijks door de Zak van Zuid-Beveland. De stoomtrein vertrekt in Goes en kronkelt dan door ‘de Zak’ via Kwadendamme naar Hoedekenskerke. Een ritje met deze stoomtrein is zeker de moeite waard!

Door de centrale ligging van het Camperpark in Oudelande is het de ideale uitvalsbasis om meer van het mooie Zeeland te zien. Op slechts enkele kilometers bevindt zich de Westerschelde, maar ook plaatsen als Middelburg, Vlissingen en Goes liggen slechts op enkele kilometers.

In de maand september mogen camperaars gratis peren plukken in de boomgaard van de bloesem. Deze peren zijn biologisch onbespoten geteeld.

Bezoek tips:

Fietsroute

Reserveren via

Adwinhoondert@gmail.com
+31 (0)113 820 202